maandag 4 maart 2013

N,N,NNiks, Nada, Nakko!Dat was de uitslag van mijn vismiddag afgelopen zondag. Nou niet helemaal waar,  ik mocht 2 brasems vangen en een snoek. Ja, een snoek, de meesten roofvissers hebben het snoekseizoen beëindigd en ik begin ermee. De snoek was duidelijk gecharmeerd van mijn goud gekleurde haakje want ik gooide mijn pennetje in en gelijk knalde ie weg. Klein snoekje rond de 40 cm.

Klein snoekje.

Was er wel een beetje op voorbereid dat ik niet veel zou vangen.  Ik had de Beemster achter me gelaten en ben op zoek naar nieuwe stekken. Ik had een mooie brede sloot gevonden in een dorpje vlakbij het Noordzeekanaal.

Noord-Hollands uitzicht.

Het betreft hier een lange sloot ongeveer 2 km lang met meerdere lage bruggetjes. Deze bruggetjes worden door de lokale boeren gebruikt om naar het land te komen. De lange sloot is een uitloper van een brede lange vaart en ik weet dat daar aardige karpers in rondzwemmen misschien blijven de karpers onder de lage brede bruggetjes "hangen".

Mijn schoonvader woont sinds 2 jaar langs deze vaart en mag af en toe ook eens een hengeltje uitgooien. Jaloers!, nee hoor.  En ja, ik ga graag op visite.  Af en toe krijg ik weer foto's van mooie karpers onder mijn snufferd geschoven.

Het eerste uur loop ik de vaart af een beetje speurend naar sporen van karpers. Ondanks dat het bijna windstil is zie ik geen teken van leven. Tenminste niet van karper!

lokale bewoner.

Ik maak wat voerplekjes en peil het water op verschillende plekken. Ik heb nu een beetje een overzicht van de diepe en ondiepe stukken van de sloot. Eerst maar even de lage bruggetjes aandoen. Ik krijg na 15 minuten een mooie wegtrekker en dacht dat het karper was, Een grote brasem schiet heen en weer langs de brug. Het verwonderd mij dat de brasem zo actief is.

!0 minuten later weer een brasem en ik denk waar brasem zit moet ook karper in de buurt zijn. Maar 3 uur verder en verschillende plekjes te hebben aangedaan besluit ik dat het mooi is geweest. Maar ik kom hier zeker nog een keer terug.
12 opmerkingen:

 1. Tja, het is niet altijd feest.
  Op naar het voorjaar, met een hogere temperatuur kunnen we ze tenminste weer spotten.
  Vis groet, Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb er zin in Steef. Hele stukken achter die staarten aanlopen met de hengel. Mijn sportschoenen staan al klaar :)

   Groet, Björn.

   Verwijderen
 2. Ik ken zo'n vaart wel. Hier in de buurt is ook zo'n oeroude vaart, drukke weg er naast dus onmogelijk om er veilig te kunnen zitten. Ik ben wel altijd benieuwd naar het bestand. Een Luxe heeft die schoonvader van jou. Leuk. Verder mooie plaatjes Bjorn. Groet, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michael,

   De vaart legt wel langs een weg maar er ligt wel een brede groenstrook naast. Je kan er gelukkig wel aardig vissen. Ik weet wel dat er karper zit alleen hoe klein of groot weet ik niet. Maar goed dat ik daar niet woon dan zat ik elke dag aan het water :)

   Groet, Björn

   Verwijderen
 3. Ziet er mooi uit Bjorn. Zal vast goed komen. Ze ontwaken al.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Boudewijn, niet alleen de karpers ontwaken maar ook de vissers :) Ik stond vandaag aan het water en het ruikt zelfs anders. Mmmmm er hangt wat in de lucht, spannend.

   Groet, Björn.

   Verwijderen
 4. Niet geheel zonder actie, dus toch lekker bezig geweest en natuurlijk nog niet klaar met deze stek. Boudewijn kan het weten dus wellicht binnenkort meer geluk met de karper.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ziet er mooi uit. Ben benieuwd hoe het daar zal gaan lopen. Succes de volgende keer!

   Gr. Koen.

   Verwijderen
  2. Hoi FER,

   Evengoed lekker gevist en rondgesnuffeld. Ik kom hier zeker nog een paar keer terug. Wil er ook een nachtje statisch vissen.

   Groet, Bjorn.

   Verwijderen
 5. Bedankt Koen, er zal vis uit komen daar ben ik van overtuigd. Weet alleen niet wanneer :)

  Groet, Bjorn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ken dat van die kleine snoekjes, vorig jaar de laatste weken voor de gesloten tijd niets meer vangen, is het gesloten tijd duiken ze geregeld op de mais die je binnendraait of ingooit bij het pennen. Lekker op je nylon lijntje...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Martin,

   Ja, het laatste stuk nylon moet je even verversen. Maar niet alleen snoek krijg ik erop! Vorig seizoen ook een stuk of 4 palingen gevangen tijdens het penvissen en maar denken dat er karper aan zat :)

   Groet, Bjorn.   Verwijderen