zaterdag 20 april 2013

Penperikelen goes Out Fishing150 minuten penvissen met Ferr van Out Fishing!

Tijd!  Daar is iets waar ik de laatste tijd te weinig van heb. Elke keer als ik wil gaan vissen komen er weer dingen tussen of zit het weekend al "volgeboekt"

Maar de dagen worden langer en straks kan ik ook weer in de avond een paar uurtjes vissen.
Niet alleen ik kamp met dit probleem ook Ferr zit met een aardige volle agenda en we proberen al een tijdje een afspraak te maken om samen te gaan penvissen op karper.

Van de week Ferr een mailtje gestuurd dat ik van het weekend wel wat tijd kan vrijmaken. Het duurde even voor ik antwoord kreeg want hij was voor zijn werk in het buitenland!

Zullen ze hier zitten!

Zaterdagmiddag vanaf 3 uur, eerder kan ik niet en rond 6 uur moet ik mijn dochter ophalen mailde Ferr.
Geen probleem mailde ik dat wordt een mooie korte sessie.

Rond 2 uur rij ik de polder al in en stop op verschillende plekken om te kijken of ik karper kan bespeuren. Maar tot mijn spijt zie ik ze niet!  Geen staart geen welling geen belletje in het water helemaal niets!

Ik rij naar de afgesproken plek en ga daar alvast om mijn gemak even vissen ik was toch wat aan de vroege kant.  De wind is dun vandaag maar de zon maakt het aangenaam.  Ik zit geconcentreerd naar mijn pennetje te kijken en hoor niet dat Ferr er al  is.

En is het wat!  Ik schrik me rot en spring bijna een meter in de lucht.  We schudden elkaar de hand en we praten wat over vissen.

Na 10 minuten stel ik voor om bij een gemaal te gaan beginnen. We maken daar een paar voerplekjes en praten toch wel een tijdje over voer, aas en mooie plekken in de polder.  Ferr is geen vreemde hier en vist ook al een tijdje in deze regio!

Na 5 minuten gaat mijn pennetje onder en sla ik aan.  Ik dacht een grote karper te hebben aangeslagen en geef een gil aan Ferr.  Nu al vis!  Dat zou geweldig zijn!

Maar de vreugde is van korte duur ik zit vast.!  We lachen met zijn tweeën en ik kan gelukkig mijn lijn met haakje nog redden.  Ferr kijkt naar het water en ziet een dobber drijven in het midden van het water. Stekkenpezer's roep ik en Ferr begint te lachen.  Hij haalt de dobber met lijn lood en haakje uit het water dan kunnen de watervogels en vissen zich niet beschadigen.

Ferr krijgt ook nog een paar tikjes op zijn pennetje maar het blijft stil.  Ik stel voor om nog 1 stek aan te doen.

Bij de laatste stek aangekomen maken we weer een paar kleine voerplekjes.  Ik zit aan de overkant van de weg te vissen bij een ronde duiker.  Na enkele minuten krijg ik een paar tikjes op het pennetje en plots schiet ie weg.  Ik sla aan Yesssss hangen en ik roep Ferr.

Hier was ik blij mee!

Hij helpt met het landen van de karper en dat is wel lekker want de oevers zijn hier aardig steil!  Na wat plaatjes te hebben geschoten gaat de karper snel weer terug.  Ik was blij met deze vis maar het zou nog mooier zijn als Ferr ook een karper zou vangen!

Opscheppen maar!

Ik loop weer terug naar mijn stek aan de overkant en ga weer vissen.  Maar na 5 minuten hoor ik Ferr mijn naam roepen en ik kijk om!  Hij staat met een hoepelronde hengel een karper te drillen.  Ik haast mij om het schepnet te pakken en te assisteren bij het landen.

Na enkele minuten glijd er een mooie schubkarper het net in en kijken we elkaar tevreden aan.  Een mooie afsluiter kon er niet zijn!  De karper wordt netjes onthaakt en na wat foto's weer teruggezet.

Een blije Ferr.

Ferr pakt snel zijn spullen in want hij is al aan de late kant.  We geven elkaar een hand en spreken af om van de zomer nog een keer samen te gaan vissen.

Het was een korte sessie maar we hebben toch 2 karpers kunnen scoren.

Bedankt Ferr het was leuk!10 opmerkingen:

 1. Leuk jongens, samen afspreken en beide vangen. Dat met weinig tijd is bij mij de laatste tijd ook steeds meer aan de orde. Van de week gelukkig al weer een keer in de avond een uurtje kunnen vissen, nadat de kids op bed lagen. Heerlijk die avondzon. Maakt een hoop goed. Ik heb vandaag ook afgesproken met een blog/forum maatje. Philip heb ik nog nooit gesproken maar we liggen denk ik wel op een lijn qua visserij. Ik hoop dat wij net als jullie beide wat kunnen vangen.
  Groeten, Michael

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michael,

   Proberen balans te vinden thuis,op het werk en met het vissen valt wel eens niet mee! De dagen worden gelukkig
   wat langer en kunnen we in de avonturen ook even vissen totdat het donker wordt. Ik hoop dat je met je blog/forum maatje een leuk dagje vissen tegemoet gaat en samen wat kan vangen. Succes!

   Groet, Björn.

   Verwijderen
 2. Druk druk en nog eens druk, het is soms niet normaal meer. 100.000 verplichtingen. Nog ff en we moeten onze nacht rust nog opgeven voor alledaagse zaken. Gelukkig konden jullie alsnog afspreken. Zo heb ik al 2x mijn afspraak met Marcel moeten afzeggen om te gaan pennen in Vlaardingen. Erg balen. Van de maand nog maar eens een afspraak proberen te maken.

  Gr. Willem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Willem,

   Gelukkig heb ik een vrouw die een beetje rekening houdt met mijn hobby en mag ik zeker niet klagen :)
   Maar je kan niet alles willen! Je moet ook op een gegeven moment een afspraak maken en dan gewoon moeten gaan vissen(of er moet iets belangrijks tussendoor komen) Ferr woont hier niet zo ver vandaan en dan is het natuurlijk wel makkelijker. Ik zou zeggen maak die afspraak en gaan :)

   Groet, Björn

   Verwijderen
 3. Bjorn,

  Voordat ik weer naar een concert moet/ga, na een ochtend sessie met mijn maten, natuurlijk even jou/ons verhaal gecheckt. Ik vond het top, altijd leuk om met mede 'fanaten' over de hobby te bomen en dan ook lekker te vissen op voor mij nieuwe stekken. Ook top natuurlijk dat we nog vingen ook, een tweetal dikke schubben. We gaan dit zeker nog een keer doen! Het uitwisselen van ervaringen was erg leuk en leuk beschreven.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt Ferr,

  Ondanks de korte vistijd die we hadden had ik natuurlijk ook een topmiddag. Het is erg leuk om met iemand je passie voor vissen te delen. Mensen die niet vissen begrijpen dat niet! Ik had er een hard hoofd in dat we wat zouden vangen maar de goden waren ons goed gezind. Of toch mijn bijgeloof om het schepnet in de auto te laten liggen (doe ik alleen als we met zijn tweeën vissen) En dan het laatste half uur 2 karpers binnen halen? Mooier kon het niet. Met een tevreden gevoel reed ik terug naar huis. We gaan dit gauw nog een keer doen. Wordt vervolgd.

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke uurtjes mannen en leuk dat alles ook netjes verdeeld werd ;) Die van Fer had een aardig pensie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fer had een mooie vis te pakken Boudewijn. En wat ik ook wel interessant vind is het verschil van kleur van de karpers. Die van Fer is een beetje grijs zilverachtig en die van "mijn" had meer een bronzen gouden kleur.

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi beschreven sessie en wat wil je nog meer! Allebei een karper op de pen. Super!
  Het duurt nog even, maar alvast veel succes in de zomer als jullie weer samen op pad gaan.

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bedankt Koen. Je moet af en toe een beetje mazzel hebben en dit was zo'n dag. Altijd leuk om te kijken hoe een ander vist. Je bent nooit te oud om iets te leren! Laat de zomer maar komen ik ben er nu wel aan toe:)

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen