zondag 26 januari 2014

Boerenjongens vs Boerenjongens!Mijn vistrips zijn meestal ongepland, ook dit weekend!  Zaterdagavond kreeg ik opeens de drang om te gaan vissen en zondagochtend moest het gebeuren. Mijn hoofd zit dan weer vol met "karper".

Als ik in de winter op karper ga vissen gebruik ik meestal maden als aas. Maar de viswinkel was al gesloten!  Mmmm, mais heb ik nog in huis maar ik wil ook iets anders meenemen. Het moet instant aas en voer zijn. Voorvoeren heb ik geen tijd voor!  Ik struin door de keukenkastjes en stuit op een zak met gedroogde rozijnen.

Die kan ik wel gaan wellen!! In de koelkast staat nog een fles met Amaretto en ik besluit een bakje met boerenjongens te maken. Ik giet wat Amaretto over de rozijnen en laat het een nachtje intrekken. Ik hoop dat de alcohol in het koude water een lekkere geurspoor zal afgeven.

Zondagochtend rond half 10 sta ik aan het water. Ik heb 3 uur de tijd!  Na een paar keer te hebben gevist kwam ik tot de ontdekking dat de middaguren de beste waren om wat te vangen! Maar dat komt niet altijd uit.

Ik maak het bakje open met de gewelde rozijnen  Jezus, wat ruikt dit lekker!!  Er zit nog een plastic lepel in van het doorroeren. Even proeven of het wel goed is!  Ik neem een grote lepel rozijnen met Amaretto en steek het in mijn mond. Heerlijk!!!!

Ok, aas goedgekeurd en nu maar even voeren voor ik het hele bakje leeg eet. Ik kijk op mijn horloge en wil hier een half uurtje blijven vissen en dan verkassen.

Ik krijg geen enkele aanbeet en besluit snel naar een andere stek te rijden.  Ook hier geen activiteit! Nog 3 stekken worden aangedaan maar ook hier niets!  Het zonnetje komt zelfs door en ondanks dat ik geen aanbeet heb gehad is het toch aangenaam vissen.

Laatste stek 2 brede duikers onder de weg. Ik voer een paar rozijnen en prik er 2 op mijn haak. Ik gooi mijn pennetje strak tegen de duiker aan. Het rode puntje van de antenne steekt een klein stukje boven water.
Plop!! Weg is het ronde puntje en voor ik wil aanslaan is hij weer terug. Shit!!  Over voorzichtige aanbeten gesproken!

Ik ben er weer helemaal bij en houd het rode puntje nauwlettend in de gaten. Hij schommelt een paar keer heen en weer en gaat dan onder!  Die is voor mij!!  Ik zet de hengel en na een kleine dril ligt er een karpertje op de mat.


Beetje aan de kleine maat maar wel een mooi exemplaar. Ik hoop deze winter wat grotere vissen te vangen! Dat lukte vorig jaar wat beter. Maar hier was ik ook blij mee.

16 opmerkingen:

 1. Hoofd vol met karper. Herkenbaar ;)
  Met rozijnen heb ik 2 jaar geleden eens geëxperimenteerd. Niets gevangen toen. Jij wel. En weer vis op de mat. Lekker

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Michael,

   De rozijnen gebruikte ik wel meer maar dan meestal in een particlemix! En op de haak prikte ik dan ook een maïskorrel erbij. Alleen als je dan beet kreeg kwam het dan door de rozijnen of de maïskorrel? Nu wel met een rozijn gevangen. Alleen zijn de wintermaanden niet de beste maanden om aas uit te proberen! Zag wel mooie "olievlekken" in het water tijdens het voorvoeren met rozijnen.

   Bedankt weer voor je reactie!

   Gr., Björn.

   Verwijderen
 2. Mooi vet beessie en mooie kleur. Goh, dat je toch raak sloeg in beschonken toestand! ;-)

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij had wel een klein drankbuikje Fer:) (de karper bedoel ik) Als je "beschonken" bent sla je op alles en dan is het wel eens raak:)

   Verwijderen
 3. Goed bezig Bjorn. Zelf als het even lukt om even tijd vrij te maken an met pennen langs de kant score 1 brasem

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt Machiel! En je weet het, na brasem komt karper :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Krioelende maden, verschrompelde druiven… allebei niet mijn lievelingsgerecht, maar de karper vreet het wel! En daar gaat het om :) Weer lekker gevist Björn!

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Koen, het lekkerste eten doen we thuis en de rest donderen we in het water:) bedankt weer man.

   Verwijderen
 6. Oké, dus eerst dronken voeren en dan aan de haak slaan.
  Dat had ik moeten weten ;-)

  Groetjes, Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha,ha,ha Dat zeiden we vroeger al in de kroeg tegen elkaat Steef. Had even een backflash :))))

   Verwijderen
 7. Heb goeie herinneringen aan de Amaretto dip. Ik dipte er zelf meer in dan de karper. Wel lekker om bij je te hebben tijdens een winterse sessie. Het levert in ieder geval weer een karper op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet teveel dippen aan de waterkant Andres. Meneer, heeft u wat gedipt vanavond :) Don't dip and drive :))
   Amarretto is eigenlijk van mijn vriendin en ik had de fles even "geleend" Jagermeister wordt mijn volgende dip.

   Verwijderen
 8. Mooi Bjorn, bij aandrang moet je gewoon gaan en dan ook nog eens met 'onconventioneel' aas een karper vangen. Is de honger weer even gestild of lezen we snel weer wat van je? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, de honger is weer even gestild Boudewijn :) Een hele tijd zonder vissen kan ik niet! 2 weken maximaal 3 weken dan "moet" ik weer naar het water als dat kan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In welk gedeelte van de Beemster zit je meestal te vissen? Ik heb zelf vorige keer bij de molen gevist .
  Ben er eigenlijk wel benieuwd want het zijn mooie karpers die je er uit heb gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

  شركة المثالية للتنظيف
  شركة المثالية للنظافة
  شركة المثالية للتنظيف بالدمام
  شركة المثالية للتنظيف بالخبر
  شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen