zondag 9 december 2012

"Ballen"weer


"kunst"boom

Ik heb weinig gevist de laatste tijd druk druk druk. En als ik wil gaan vissen zijn de weergoden mijn niet goed gezind. Ook vandaag is het niet beter ik kijk uit het raam windkracht 6 en regen de rillingen lopen over mijn rug.


 Even uitwaaien heb ik van de week al gedaan, vrijdag de hele dag op mijn werk met natte schoenen gelopen van de sneeuw. Eenmaal thuis onder de douche lekker doorwarmen en s'avonds even lekker op bank wat tv kijken maar dat duurde niet lang want ik werd gebeld of ik wilde strooien bij de gladheidsbestrijding. de vaste ploeg was al dik 24 uur bezig en de wilden wel even slapen.

 Ik was er dit jaar meegestopt maar ze kwamen wat mensen tekort en vroegen of ik een rondje wou strooien. Geen probleem dus weer terug naar mijn werk en de vrachtwagen gepakt en in Uitgeest bij Rijkswaterstaat de strooier erop gezet. Even de A9 in het zout gezet en 3 uur later was ik weer thuis.

Donderdag lag er ook al sneeuw en ik moest naar wat klanten in Amsterdam en  klapte bijna op een vrachtwagen ik reed op een spiegelgladde weg naar beneden richting een rotonde. Hard reed ik niet misschien 10 km per uur, voor mij zat een klein vrachtwagentje en die stond stil. Ik remde zachtjes maar bleef maar glijden dan schiet er van alles door je hoofd en ik dacht dit ga ik niet halen.

 Remmen, remmen los koppeling in koppeling weer laten terugkomen ik miste een lantaarnpaal op een haartje en dan gaat alles op automatisch. Ik trap zo hard als ik kan op de rem meer kan ik niet doen en sta 5 cm voor de vrachtwagen stil. De man voor mij stapt uit en kijkt of ik hem niet geraakt hebt. Dat scheelde niet veel zegt ie en ik knikte, zo weer even met mijn neus op de feiten gedrukt. Rustig aan maar weer, als ik later weer langs dezelfde rotonde rij zie ik een trailer vol tegen een andere vrachtwagen staan, Dat had ik kunnen zijn, ik heb geluk gehad.

 Vandaag maar niet vissen en de kerstboom van zolder gehaald de kinderen helpen mee om de boom op te tuigen en ik hang buiten nog wat verlichting op, gezellig.

Van de week nog wat visspulletjes besteld via internet ben je toch nog lekker met je hobby bezig. Ook maak wat plannen voor het voorjaar en de zomer er ligt bij mij een plas water in de buurt waar wel aardige karpers in rondzwemmen en daar ga ik me op focussen, ook wil ik kijken of ik op het Noord-Hollands kanaal karper met de pen kan vangen.

Dat wordt een aardige uitdaging en ik moet nog even nadenken hoe ik dat aan ga pakken. Wil volgende week de polder in om te vissen. Weer of geen weer ik ga vissen,

4 opmerkingen:

 1. Succes Bjorn, een mooie uitdaging in het verschiet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Boudewijn, was het maar weer zomer ik kan niet wachten!

   Verwijderen
 2. Hoi Bjorn,

  Ook ik ben al geregeld aan het nadenken over het aankomende voorjaar en zomer. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar jij hebt al twee mooie uitdagingen gevonden zeg! Ben benieuwd hoe je dat gaat aanpakken.

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Koen,

   Mijn hoofd zit vol met plekken waar ik nog wil vissen, en van voorjaar wordt dat nog erger. Voor mijn werk rij ik door Noord-Holland en kom ik op de mooiste plekken. En als de karpers dan gaan paaien hou ik de sloten in de gaten, en ga er s' avonds dan vissen. Op het kanaal zal het een stuk lastiger worden, maar leuk wordt het zeker. Groet, Björn.

   Verwijderen