zaterdag 12 januari 2013

Struin emmer.
Ik was de laaste tijd op zoek naar "iets" om op te zitten tijdens het vissen.
De meeste tijd zit ik op een onthakingsmat of een zitje van een oude rolstoel (waterdicht) die ik ooit eens in een container heb gevonden. Ik werk bij een recyclingbedrijf dus je komt nog wel eens wat tegen.  Maar zeker nu in de winter trekt de kou aardig in je botten als je een tijdje op de grond zit en meestal is het gras nog aardig vochtig. Een karperstoel met vestelbare poten heb ik wel maar als ik wil gaan struinen loop ik altijd wel een aardig stukje en daar is de stoel te zwaar en te onhandig voor.

Van mijn vismaat Stefan (die in de keuken werkt) krijg ik regelmatig lege emmers. Daar kan ik mooi mijn voer in opslaan en kunnen er geen dieren bijkomen. Ook vorige week had hij weer een 2 tal grote lege emmers meegenomen.

Ik had de emmers in de schuur neergezet bij mijn visspullen. En van de week moest ik in de schuur zijn en kwam op een idee. Een idee wat al bestaat hoor, ik wilde op 1 van deze grote emmers een zitting gaan maken.

Dus ik maakte een lijstje met spullen die ik denk nodig te hebben.
* Een lege emmer, 35 cm hoog diameter 32 cm.
* Een zitting (schuimrubber of ander soort dik isolatiemateriaal)
* Bekleding voor over de zitting  (waterdicht natuurlijk.)
* Goede contactlijm. (uit een spuitbus)

Goed we gaan beginnen met knuselen.

Als eerste heb ik de oude zitting uit elkaar gehaald en het schuimrubber uit de hoes gehaald. De hoes was vierkant maar ik heb de hoeken ingeknipt.

Daarna de deksel op het schuimrubber overtrekken met een stift en met een stanleymes uitsnijden.

 Het schuimrubber met lijmspray op de deksel lijmen.
Deksel met schuimrubber en afdekhoes inspuiten met lijm 10 minuten laten drogen en dan de 2 delen op elkaar drukken.


Na het drogen de randen van de hoes afsnijden, op de rand van de emmer anders gaat de deksel niet meer op de emmer.En voor een paar euro heb je een struinemmer.Je kan er mooi al je spullen in kwijt en lekker op zitten.

6 opmerkingen:

 1. Hey Bjorn,

  Leuk gedaan maar ik vind die van Nash mooier maar die kost dan ook wel wat.

  Als je zo handig bent zou ik een paar kleuren spuitbussen kopen en hem een beetje camoufleren , is uiteraard persoonlijk maar ik ga niet op een witte emmer aan de waterkant zitten!!!

  Groeten Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marcel,

   Je was me net voor Marcel, ik wilde het net op mijn weblog zetten. En je hebt gelijk ik zou ook niet op een witte emmer in de polder willen zitten. Even groenspuiten van de week en dan is ie af.

   Groet, Björn.

   Verwijderen
 2. Hoi Bjorn,

  Op zich een leuk bestaand idee tot uitvoering gebracht.
  Als ik buiten het spuiten van de emmer ook nog een aanvulling mag meegeven,zorg ervoor dat je niet met de emmer in je hand hoeft te lopen. verwijder het hengsel en maak een verstelbare draagband zodat je de emmer op je rug kan dragen.

  Groeten Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een zeer bruikbare tip dank je wel Hans. Zo zal de emmer makkelijker te vervoeren zijn als er spullen in liggen en je neem al gauw wat mee tijdens het vissen. Ik zal van de week langs de legerdump rijden en kijken of ze daar een paar schouderriemen hebben die zijn mooi stevig, bedankt voor het meedenken.

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd of de emmer je gewicht houdt, ook al heb ik geen idee wat je weegt. Als de temperaturen hoger worden, bijv. in de zomer, kan het plastic wel eens zacht worden en minder draagkrachtig. Nou ja, geneuzel. Natuurlijk een hartstikke leuk en praktisch idee. En een mooi met plaatjes geplaatste schrijfbewijzing.

  Grtx,
  FER

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 75 kilo Fer, of in karpertermen 150 pond.(oei, dat klinkt zwaar) Je hebt wel gelijk hoor maar de emmer is van wat dikker plastic ( of kunstof) en wordt gebruikt in de voedingsindustrie. Mocht ik te zwaar zijn dan moet ik afvallen of mijn zoontje kan er van de zomer mooi op zitten tijdens het vissen :)

  Groet, Björn.

  BeantwoordenVerwijderen