woensdag 19 juni 2013

It feels so reel!Het was weer een "bewogen" week!  Een weekend voetbalkamp met mijn zoontje en nog even de wandel 4 daagse gelopen. Ik heb weer genoeg getraind voor een avondje vissen.
De voorbereidingen waren van de week al begonnen! Ik had 5 kilo duivenvoer 36 uur laten voorweken. Na het koken heb ik er nog wat mini boillies, hennep en gemalen hennep erbij gedaan.


 Een paar scheutjes bananenflavour moest het geheel afmaken!. Ook had ik een blikje mais leeggegooid in een diepvrieszakje scheutje bananenflavour erbij en een nachtje laten intrekken!


Rond 6 uur arriveer ik in de polder. Ik maak een 7 tal voerplekjes om af te vissen. Het is lekker rustig in de polder en ik installeer mij bij stek 1 Dit is de pek waar ik vorige week met mijn reel een karper heb verspeeld dus ik heb nog een appeltje te schillen met onze vriend de karper!

Hopelijk krijg ik vanavond een herkansing! Na 10 minuten krijg ik wat tikjes op de pen. Ik moet eigenlijk verschrikkelijk pissen maar gun mijn eigen geen tijd om te gaan. Het pennetje schiet nerveus onder en ik vang weer een grote voorn. Mmmmmm zo begon  het vorige week ook en ik krijg een deja vu gevoel.

Op stek 3 zit ik wat voor mijn uit te staren en zie aan de overkant 2 karpers azen. Snel haal ik de maiskorrels van de haak en zet er een groot stuk witbrood op! Met een pendelworpje gooi ik mijn haak met de grote vlok tegen de oever aan. Ik pak de lijn tussen mijn duim en wijsvinger en trek het witbroodje net het water in. Perfect!! De karper is nu ongeveer 30 cm van mijn aas verwijderd. Opeens zie ik de karper niet meer! Weg, Foetsie!!

Er staat nu ongeveer 8 bar op mijn blaas en ik kijk om me heen waar ik al dat water kan lozen. Als ik weer naar mijn pennetje kijk zie ik hem als een zeilbootje voorbij razen. Ik geef de hengel een zwieper en de karper gaat er met een bloedgang vandoor. Yessssss hangen!!! Met het grootste plezier zie ik mijn reeltje in het rond draaien.

Druk erop houden Bjorn, druk erop houden (nee, niet op mijn blaas maar op mijn hengel) zeg ik tegen mijzelf! Als een wilde zalm maakt de karper nog even een koprol boven water. En dan ineens valt mijn lijn stil!  Shit, shit shit!!!. Enigszins verbijsterd kijk om mijn heen.

Ik besluit om het laatste half uurtje nog bij stek 1 te blijven zitten. Het water is afgetapt en ik voel mij opgelucht. Het is onderhand half 10 en ik wil eigenlijk wel naar huis want de wekker gaat morgenochtend weer om half 6. Maar er komt een gevoel over me heen het gevoel van je gaat zo een karper vangen en dan kan je gewoon niet weg!En het gevoel kwam uit! Na 10 minuten schiet mijn pennetje schuin de diepte in. Ik sla rustig aan alsof ik dit verwachte. Na een mooie dril licht er een klein karpertje op de onthakingsmat., maar de grote doet er niet toe mijn avond kan niet meer stuk.


Ik maak wat foto's en zet de karper terug. Voor dat ik in mijn bed lig is het tegen half 12!  Het wordt weer een kort nachtje maar ik slaap heerlijk!

8 opmerkingen:

 1. Nog ff snel...herkenbaar. WOW wat een staart op die karper en dat reeltje op de hengel. Mooi plaatje.

  Succes met die reel Bjorn. Stikum ben ik wel een beetje jaloers.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pissen en vissen, ha. Hoe lekker is dat om bij hoge drang in de polder toch stiekem al klaterend de verlichting te zoeken. Congratz met de eerste karper op de reel. It's for reel! Mooie foto met strijklicht, alles lijkt op goud.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Fer,

   Als ze me missen dan ben ik p...... ha, ha. It's for reel had ook een mooie titel kunnen zijn. De zonsondergang was inderdaad erg mooi! Ik zat met mijn rug naar de zon te vissen, toen ik me omdraaide zag ik het. Het leek wel of de horizon in de brand stond :)

   Verwijderen
 3. Het blijkt maar weer dat struiners vooral gevoelsmensen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Boudewijn. ach ja je kent het wel! Net voordat het donker gaat worden wordt het doodstil aan de waterkant en dan wil er nog wel eens wat gaan gebeuren :)

   Verwijderen