maandag 8 juli 2013

Waar zijn de wapperende staarten!


De laatste 3 keer dat ik ben wezen vissen heb ik geblankt. Ik ben een beetje lui aan het worden en als ik dan aan de waterkant lekker met mijn kop in de zon zit wil ik eigenlijk niet meer verkassen! En ja, dan moet de karper wel naar mij toekomen en plaats van andersom. Zondagavond wil ik een paar uurtjes gaan vissen en Stefan is ook weer van de partij!  De laatste tijd zat ik ook veel met zoete maïs en brood te vissen maar het leek net of de karpers er totaal geen oog voor hadden.

De karpers hebben genoeg natuurlijk voedsel voor handen en de vangsten werden steeds minder! Zondagmiddag bij de Appie wat blikken uit de stellingen getrokken. Doperwten (bedankt Boudewijn) bruine bonen, witte bonen in tomatensaus en kikkererwten werden in het karretje gegooid! Rond 6 uur komt Stefan aan rijden en hoewel ik zou rijden gaan de hengels bij Stefan in de auto. Alleen de blikken die ik bij Appie heb gekocht liggen nog in mijn auto en ik vergeet ze mee te nemen! Jammer, kan ik ze niet uit proberen.

Onderweg naar de polder komen er wat verhalen naar boven van een paar jaar geleden. We zagen toen in de poldersloten heel veel karperstaaren! Dit was natuurlijk een prachtig gezicht maar ook een perfecte manier om de karper op sporen!  Broodje erbij, klets hangen!

Karper in de modder te wroeten!

Maar de polder veranderd! Modderwolken en bruisplakkaten zien we nog wel maar wapperende staarten zien we bijna niet meer! Kleine karpertjes worden ook bijna niet meer gevangen (de echt kleine) :) Misschien zijn er de afgelopen winters toch een hoop doodgegaan? Ik weet het niet.

Maar niet zeuren er zit nog voldoende karper en de laatste tijd komen er toch wel redelijke karpers uit!

Goed vissen dan maar! Ik heb gelukkig nog een blik mais in mijn tas liggen en Stefan vist met witbrood. Er worden weer wat voerplekjes gemaakt en gaan met die banaan. Het is volop zomer en we zitten lekker in het zonnetje te genieten. Stefan slaat een paar keer mis en fluisterend roept hij witvis.

Een stukje verder zit ik alles te bekijken en zie dan dat hij vastslaat op een forse karper. Mmmmmm even poolshoogte nemen met het schepnet. Stefan zijn hengel staat hoepelrond en als ik aan kom lopen hoor ik zijn slip zwaar lopen. Na enkele minuten is de strijd voorbij  en glijd er een supermooie polderschub het schepnet in.

Superpolderschub 

Na wat kiekjes zetten we deze prachtige schub weer netjes terug. De stek is aardig verstoord en we besluiten te verkassen.Aangekomen bij de nieuwe stek besluit Stefan om het bij de brug te proberen! Ik loop wat verder de sloot af en ga het proberen bij wat overhangende bosjes.


En tweetal handjes mais gooi ik naast de bosjes in het water. Ik besluit wat foto's te maken van de omgeving dan kan gelijk het voer een beetje werken. Eenmaal terug op de stek zie ik hier en daar al wat luchtbelletjes!

Ik gooi mijn pennetje net voor de bosjes en leg mijn hengel voor me neer. Nog snel een paar foto's maken van mijn pennetje bij de bosjes. Ik stel mijn camera scherp en zie door de zoeker mijn pennetje op en neer gaan!

Pennetje naast de bosjes
Hij gaat al een stukje onder (recht's bellen van azende karpers)
En onder gaat ie!

Maar bij de derde foto is mijn pennetje weg en pak ik mijn hengel en geef hem een zwieper. Yesss hangen!
Met een rotgang vliegt de lijn van mijn molen en schiet de karper onder de bosjes naar de overkant! Ik sta schuin langs de kant de drillen met de top onder water om maar niet met mijn lijn in de bosjes te komen. Jesus wat een power hebben die beesten. Stefan komt even kijken wat er loos is en helpt gelijk even met scheppen.

Een prachtig polderschubje ligt op de kant en Stefan maakt gelijk wat foto's.

Een mooi avondje pennen!10 opmerkingen:

 1. Leuk verhaal ,jij heb beter vangste dan mij

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Machiel leuk weer wat van je te horen! Juli en Augustus vind ik ook de wat moeilijker maanden om karper te vangen. Het natuurlijk aanbod van voedsel is nu zo groot dat de karper ons aas een beetje links laat liggen. Maar zo lekker in de avond vissen in het zonnetje ondanks dat je niets vangt is geen straf hoor :)

   Groet, Bjorn

   Verwijderen
 2. Alleen de foto's zijn al een feest om naar te kijken. En dan nog een aanbeet op de pen vast kunnen leggen. Bedankt, Geweldig!

  Groet, Arie Paauw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor het compliment Arie, erg aardig van je! Het was natuurlijk wel een beetje geluk met de foto's! Camera in de ene hand en de hengel in de andere! Ik dacht heb wel even tijd voor een foto. En op die momenten...

   Groet, Bjorn

   Verwijderen
 3. Mooi in beeld gebracht die aanbeet. Lekker ook met die belletjes erbij. Ben benieuwd of het bij jou net zo gaat lopen op de doperwten als bij mij, maar mijn vertrouwen is rotsvast in die dingen. Euroshopper doet het naar mijn ervaring het beste. Je kunt eventueel wat extra zout toevoegen, al zijn ze al behoorlijk zout.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Boudewijn! Die belletjes, ik zag het pas toen ik de foto op de computer had gezet. Mooier kon het niet! Met de doperwten ga ik van het weekend mee aan de gang. Ben erg benieuwd wat voor aanbeten ik krijg. Heb er al zin in.

   Groet, Bjorn

   Verwijderen
 4. Bjorn, Die eerste 2 alinea zijn voor mij herkenbaar op dit moment. Verder heb je prachtige foto's gemaakt en weer mooi gescoord.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thanx Michael. Af en toe moet het toch ook meezitten. Het blijft genieten :)

  Groetr, Bjorn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bjorn,

  Mijn complimenten voor sfeervolle foto"s!
  Maar wel een beetje in beweging blijven hoor...;)ze komen echt niet naar je toe.Zoek en zoek!

  Groet Hans

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bedank Hans, Proberen de sfeer van het karpervissen op de foto te zetten. Dat hoef ik jouw niet te vertellen want dat lukt jouw fantastisch! Nou is mijn schrijfstijl niet zo goed. 1 foto verteld meer dan 1000 woorden :)

  Groet, Bjorn

  BeantwoordenVerwijderen