zondag 14 juli 2013

Zoek en gij zult vinden!Zaterdagochtend, lekker uitgeslapen en ik zit aan de ontbijttafel te genieten van een vers bakkie koffie!

Als ik de koffie met mijn lepeltje roer en de wellingen in de koffie zie dwalen mijn gedachten alweer af naar de polder!  Waar zitten die karpers toch in godsnaam!  In mijn hoofd schieten er al een paar mooie stekken voorbij waar ik graag wel even zou willen kijken en vissen.

Ik besluit om vanavond een paar uurtjes te gaan vissen. Misschien wil Stefan ook wel even mee en ik stuur hem een sms'je. Het duurt niet lang en ik krijg antwoord terug!

"6 uur bij jouw" Een kort en krachtig berichtje meer hoef ik niet te weten!

Voor zessen arriveert Stefan al bij mijn huis en we leggen gauw de visspullen in de auto en rijden richting de polder. We proberen vanavond om een stek of 4 te bevissen. Aangekomen bij de eerste stek zien we wat activiteit aan de waterkant. We zijn nog een stukje verwijderd van het water en kunnen niet duidelijk zien of het brasem of karper is!


Stroommasten je vindt ze mooi of lelijk!

We besluiten om het hier een half uurtje te proberen. Het hek van het land staat wagenwijd open want de boeren zijn druk bezig geweest om de bloembollen te rooien. We kunnen nu mooi langs de vaart lopen zonder de oogst te vernielen.


Oogsttijd!

Deze vaart staat in verbinding met een gemaal en dat kunnen we wel merken want er staat een stevige stroming  Ik heb een grote blik met doperwten mee en maak wat voerplekjes. 2 doperwten aan de haak en vissen maar!  Ik zie halverwege de vaart wat wellingen en tijdens het vissen zit er karper aan de overkant tegen de oever. Maar vanwege de harde stroming is het onmogelijk om pennetje daar te krijgen!
Op naar stek 2 dus. Een stek waar we ik vorige week nog een karpertje heb weten te vangen. Ook hier staat het hek achter in het land weer open vanwege het maaien van het gras. Stefan neemt de blik doperwten mee om te voeren in ik loop mee met de camera om wat foto's te maken.


Little Remire poeltje

Terug bij de auto aangekomen gauw de hengel eruit en vissen maar! Stefan loopt naar de brug en ik probeer het weer bij de bosjes. In plaats van 2 doperwten aan de haak zet ik er nu maar eentje aan. Even kijken of dat verschil maakt! Ik krijg wat kleine tikjes op het pennetje en hij gaat onder. Ik pak mijn hengel en sla een gat in de lucht! Dit gebeurd nog 3 keer en ik heb het idee dat de witvissen mijn voerplek hebben ontdekt.

Maar misschien trekken de witvissen de karper aan om ook te azen! Maar helaas ook hier geen aanbeet van karper. Stefan komt nog met zijn tuig in de bomen terecht en we proberen zijn spulletjes nog te redden. Maar alles breekt af en hij zal straks opnieuw op moeten tuigen. Rond 9 uur willen we nog een laatste stek aandoen voordat het donker wordt!  We rijden langs een weg waar aan beide zijden een sloot loopt. Ik rij stapvoets en Stefan kijkt rechts in de sloot en ik kijk links op zoek naar Karper. Struinen met de auto voor de ietwat luie vissers onder ons :)

Dan zie ik een staart! En nog 1, en nog 1. Ik kijk in mijn spiegel en trap op de rem. Ik zie verderop een inhammetje waar ik mijn auto kan parkeren. We stappen uit en sluipen allebei langs de sloot. Moet je lijken Steef roep ik zachtjes in opgewonden toestand! Ik tel de staarten, het moeten er een stuk of 10 zijn! Allemaal karpers die met hun kop in de bodem zitten de wroeten.


"Jaws" in de polder!

Vol adrenaline lopen we terug naar de auto om de hengels te pakken! Stefan vestigt een nieuw record met optuigen want binnen 3 minuten zit alles weer aan! Er wordt een half witbrood meegenomen en we vissen allebei met een vlok. Het wordt een wedstrijdje! Wie gaat er als eerste een karper vangen! Na 5 minuten hoor ik gekletter in het water in zie Stefan met een kromme hengel staan. Als goede  verliezer kom ik met het schepnet aanlopen en help ik met scheppen langs de steile oever.

Een prachtig schubkarper ligt op de mat en ik maak een paar foto's.


Stefan aka "Rex Hunt"

De sloot is nu aardig verstoord en alle staarten zijn verdwenen! Maar toch zien nog modderwolken en wellingen in het water. Het begint al te schemeren en ik hoop ook nog een karpertje te vangen voor het donker begint te worden! Zoveel karper hier en dan niets kunnen vangen! Ik wordt er bijna gek van!

Ik zit met mijn kont in het gras en voor mijn voeten zie ik de rietstengels heen en weer gaan. Karper schiet er door mijn hoofd! Ik laat mijn pennetje behoedzaam tussen de rietstengels zakken en zenuwachtig hou ik het pennetje in de gaten. Het pennetje ligt helemaal plat want het is hier aan de kant een stuk ondieper! Maar ophalen om te verstellen durf ik niet en laat hem zo liggen. Plots draait het platte pennetje en schiet als een speedboot naar het midden van de sloot!. Ik sla zijwaarts aan en de karper gaat er als dolle vandoor. Ik sta toch elke weer versteld van de kracht van deze karpers. Hij trekt een 2 ponds hengel met 26/00 draad gewoon even krom. Na 5 minuten puur genieten wordt de karper door Stefan geschept.


Een mooie schub net voor het donker langs het kantje.

Het begint al donker te worden en we besluiten om te ruimen. De wapperende staarten we hebben ze weer gevonden!

7 opmerkingen:

 1. Mooi weer Bjorn. Soms heb ik liever dat ik de karpers niet zie. Je wordt er inderdaad gek van als je ze wel ziet maar niet "kan" vangen. Ach je kunt ze dan wel goed bestuderen en dat is ook veel waard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar Michael! Maar het is wel erg spannend als je ze ziet azen! Ik zit wel eens stil langs de kant en dan komen ze op een halve meter voorbij zwemmen. Kickke! Bedankt weer.

   Groet, Bjorn.

   Verwijderen
 2. Lekker Bjorn! Zo zie je maar weer dat mobiliteit en geduld lonen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijven zoeken is nog steeds de sleutel tot succes! Maar ik vertel jouw niks nieuws Boudewijn. Ik was een beetje vastgeroest! Vorige week bij deze zelfde sloot gekeken. niks nada. En nu zag ik ze volop azen.

   Verwijderen
 3. Mooi dat je ze weer gevonden hebt!

  Wel heel bijzonder dat jullie de polderrakkers traceren vanuit het autoraampje...;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Hans. Als je een keer in de buurt bent moet je de borden "Route De Carp" volgen. Alleen nog een cabrio en dan hoef ik er helemaal niet meer uit :)))) Maar langs de sloten struinen met de benenwagen is de leukste manier hoor.

   Verwijderen
 4. افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

  شركة تنظيف بالقطيف
  شركة تنظيف منازل بالقطيف

  ______________________________________________________________________________________________________________________


  شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
  شركة تنظيف مجالس بالقطيف
  شركة تنظيف خزانات بالقطيف
  شركة شفط بيارات بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen