dinsdag 24 september 2013

Even uitwaaien!


Na enkele zware weken komt er weer licht aan de horizon.
Bij mijn vriendin werd 6 weken geleden borstkanker ontdekt. Ze werd gelijk na de ontdekking binnen 2 weken geopereerd. De tumor is verwijderd en ook is er een lymfeklier weggehaald door de chirurg.

Van de week het goede nieuws van het ziekenhuis gehad. Rondom de tumor waren er geen kankercellen aanwezig en ook de lymfeklier was schoon. En dat was erg belangrijk want die verspreid de kankercellen door het lichaam.

Tijd voor een klein feestje dus!  Maar we zijn er nog niet!  De nabehandeling bestaat uit ongeveer 35 bestralingen en ook krijgt ze nog 6 chemobehandelingen. Dus we moeten nog even door! Maar we blijven positief.

Ook het vissen kwam weer een beetje in beeld. Nee, geen 2 tot 3 keer vissen in de week maar af en toe lekker uitwaaien en een uurtje met de pen struinen als dat zo uitkomt.

Zo ook deze zondag. Ik had in de middag even een uurtje of 3 tot mijn beschikking. Vissen zou het worden. De drang om wat te vangen had ik niet! Gewoon even lekker de polder in en struinen!. Eerst maar even in de schuur kijken waar ik mee wilde vissen. Aan de muur hing nog een lichte penhengel met de Okuma vliegenreel eronder.

Oh ja, die had ik ook nog liggen. Die gaat mee vanmiddag! Rijdend naar de polder was ik aan het nadenken waar ik wilde gaan vissen. Ik had een leuk slootje in gedachten. Ik kon daar de hele zomer niet komen omdat de boer er zijn tarwe had staan. Maar nu was alles geoogst en was het land leeg.

Ik had een klein fotocameraatje mee waar je ook mee kon filmen. Geen foto's maken vandaag maar proberen een klein filmpje te maken.

Een heerlijk middagje vissen met 3 karpertjes als resultaat.

Check het filmpje en je begrijpt waarom ik penvissen zo leuk en spannend vind.17 opmerkingen:

 1. Moet een goed gevoel zijn om, tussen de bedrijven door, even te kunnen ontspannen! Sterkte de komende periode en gun je zelf, als het kan, af en toe even een ontsnapping! Mooi filmpje ook!

  Groet, Arie Paauw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker een goed gevoel Arie even lekker aan de waterkant zitten en nog vis vangen ook. Bedankt weer voor je opbeurende reactie.

   Verwijderen
 2. Goed nieuws op heftige omstandigheden! Erg fijn voor jullie.
  Het filmpje is erg leuk. Wat een rust heb jij trouwens gedurende de hele film. Mooi om te zien dat je gewoon weet waar je mee bezig bent.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was inderdaad goed nieuws Michael het had ook anders kunnen uitpakken. Ondanks de wat mindere kwaliteit was het filmpje redelijk gelukt. Ik kon precies een half uurtje filmen en alles ging eigenlijk goed. Ook ik maak er wel eens een soepzooitje van :) Buitenaf leek ik misschien rustig maar ik stond stijf van de adrenaline. Kicken dat vissen :)

   Verwijderen
 3. Pfff, sterkte de komende tijd Bjorn. Mij hielp het vissen altijd goed om even de gedachten en gevoel te verzetten. Leuk filmpje met alles erop en eraan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks Boudewijn. Een uurtje vissen haal je niet bij de dokter:)

   Verwijderen
 4. Heftige tijd gehad en zit er nog aan te komen, heel veel sterkte. Filmpje vond ik prachtig. Vroeg me af of je nog ging staan en ja hoor, tuurlijk. Vroeg me af of het onthaken vlot zou gaan en ja hoor. Klapperdeklap van de karper, zou je 'm houden en ja hoor. Zou je toch nog op je hengel stappen en nee hoor. Zou je voorover het water in vallen, jammer ook niet, hahaha.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahha, ff lachen hoor :) Het stond allemaal in het script Fer. En daar heb ik me netjes aan gehouden:) Bedankt weer voor je leuke reactie

   Verwijderen
 5. blij te horen dat het iets beter gaat met je vriendin.fijn om te zien dat je weer lekker aan het vissen ben sterkte met alles

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Machiel! We gaan nog een keertje vissen. Ik ben het niet vergeten!

   Verwijderen
 6. Licht aan de horizon! Gelukkig! Ik wens jullie veel sterkte bij de nabehandeling.

  En wat een heerlijk filmpje Björn! Echt genieten, maar vooral ook ontspannen daar!

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Koen. Bedankt man, voor de positieve reactie. Dit is zoals ik (en hoop ook andere mensen) het vissen beleef. Gewoon puur.

   Verwijderen
 7. Ik wens je vrouw heel veel beterschap toe! Vissen is dan allemaal bijzaak, maar wel een goed medicijn om even je gedachten te verzetten! Leuk filmpje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Andres, ook namens mijn vriendin. Het vissen is nu inderdaad bijzaak. Maar een beter medicijn voor mij bestaat er niet om weer even lekker op te laden.

   Verwijderen
 8. Hallo Bjorn,

  Ik wens jullie ook erg veel sterkte en beterschap voor je vrouw en inderdaad af en toe even lekker je hoofd leeg maken aan de waterkant.

  Groet Marcel

  BeantwoordenVerwijderen
 9. شركة امست للتنظيف افضل شركة لتنظيف المنازل والشقق والفللوالبيوت والمجالس والكنب والمفروشات والخزانات بالقطيف والمنطقة الشرقية لديها عمالة مدربة وخصومات هائلة طما توفر خدمات مكافحة الحشرات ورش المبيدات بالقطيف باسعار رخيصة ومناسبة وخصومات هائلة

  شركة امست للتنظيف
  امست للنظافة القطيف
  شركة امست لمكافحة الحشرات
  شركة امست لرش المبيدات

  BeantwoordenVerwijderen