dinsdag 22 oktober 2013

Spoorloos afl.2Herfsttijd!  De tijd dat de karpers volop azen en er goed gevangen kan worden!
Of "slachten" (walgelijk woord) zoals dat tegenwoordig genoemd wordt op de karperforums. Nou weet ik in de herfst "mijn" karpertjes wel te vangen maar de laatste 2 keer heb ik geblankt.

Op zich niets vreemds natuurlijk en kan dat gebeuren  De eerste keer ging ik vissen met windkracht 6 oostenwind en toen had ik wel mijn twijfels. Afgelopen zondagmiddag kon ik even een paar uurtjes de polder in. De wind stond zuid  en de temperatuur was lekker.

Eerst dook ik thuis in de voorraadkast om te kijken of ik wat voer bij elkaar kon rapen. 1 blik mais een blik kikkererwten en een blik doperwten werden in een emmer geleegd. Ook een tiental verkruimelde frolicbrokken werden erbij gegooid. Een paar scheuten bananenflavour erbij om het geheel af te maken.


Even alles goed door elkaar heen roeren en het karpervoer was klaar! Ik had zin om te vissen en dit kon de karper toch echt niet laten liggen!

Vol goede moed reed ik met mijn auto door de polder. Ik stopte op verschillend plekjes om te kijken of er enige activiteit van karper te bespeuren was.

Ik zag weinig beweging in het water en besloot naar mijn laatste stek te rijden om daar te gaan vissen. Er werden tien voerplekjes gemaakt aan beide kanten van de weg. Maar bij het maken van de voerplekjes kon ik geen enkel teken van leven ontdekken.

Nou ja, optuigen en vissen maar. Om de 10 minuten verwisselde ik van stek. Ik zat te vissen met een hair. Een hair met 2 maiskorrels en een nepmaiskorrel. Het geheel was zo uitgelood dat het nepkorreltje 1 cm boven de bodem zweefde.

2 uur later en ik heb nog geen tukje gehad.  Mmmmm twijfel slaat toe! Had ik toch ergens anders moeten gaan vissen? Ik probeer de andere voergevoerde stekken aan de overkant van de weg. Ook dit leverd niets op. Ik besluit om de hair eraf te knippen en door te vissen met 1 maiskorrel op de haak.

Waar zitten ze nou?
Na 15 minuten zie ik mijn pennetje een klein beetje omhoogkomen en schiet dan zijwaarts weg. Mijn reeltje ratelt een paar keer en een paar minuten later ligt er een klein karpertje in het net.

Snel een foto maken (met nadruk op snel) want ik maak een fout met mijn zelfontspanner en de foto mislukt.

Een wazige dag.

Het 3,5 uur verder en ik besluit te stoppen. Als ik klaar ben met opruimen kijk ik nog even over het water uit. Ik begrijp het niet! Dat ik bijna niets vang dat kan gebeuren, maar ik kan nergens karper bespeuren. Geen wolkje geen belletje geen wellinkje niets!

Misschien ligt het aan het aasgedrag van de karper? Andere tijd vissen? Maar in deze periode azen de karpers toch veel frequenter! Van de week proberen om nog een keer in de avond te vissen.

9 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen dat jij net als een paar andere bloggers en ik zelf met de zelfde vragen zit. Waar, wanneer... Leuk verslag weer met mooie foto's. Die reigers zijn mooi he. Wij noemen ze altijd Gerrit met zorro masker.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Michael,

   De reigers zijn zeker mooi! Ik reed door de polder en zag hem langs de oever staan. Ik denk dat de meeste karpervissers wel met vragen zitten als ze slecht vangen:)))))) Maar het blijft vissen en je kan niet alles uitsluiten.

   Verwijderen
 2. Het lijkt wel alsof op veel wateren nu even de klad erin zit. Feit blijft dat je wel even lekker buiten bent en je vermaakt met andere dingen. Ik blijf zoeken, want ergens moeten ze rondhangen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Boudewijn, het buiten en aan de waterkant zijn is belangrijker dan vangen! Het zoeken is de sleutel naar succes. Ik hoop dat je weer prachtig karperwater kan vinden want het lijkt wel steeds schaarser te worden.

   Verwijderen
 3. Die laatste foto is niet mislukt hoor... het hek staat er hartstikke scherp op ;)

  Ben zelf weer aan het snoeken, maar een lekker (en vooral ook realistisch) karperverslagje gaat er altijd wel in!

  Succes de volgende keer. Misschien krijg je dan antwoord op je vragen.

  Gr. Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Koen,

   Ha,ha inderdaad het hek was scherp. Ik had ook met de karper bij het hek moeten gaan staan.Helaas geen scherpe foto. Het duurde mij allemaal nets iets te lang! Het welzijn van de karper gaat voor. Ik wens je een goed snoekseizoen toe, maar ik heb het gevoel dat dat wel gaat lukken

   Verwijderen
 4. Björn, heb precies dezelfde ervaring als jij. Nagenoeg geen activiteit zichtbaar en toch moeten ze ergens zitten en nog trek hebben ook. Reiger foto is zeker mooi, heb je 'm ook met volledige weerspiegeling in het water?

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha die Fer. Inderdaad ze moeten ergens zitten! Vaak verkassen zal misschien meer geluk brengen. Die reiger had ik gefotograafeerd uit de auto. Ik zal nog even kijken of ik een foto heb met een volledige weerspiegeling. Daar had ik niet aan gedacht bij de foto maken. Was al blij dat ie niet weg vloog.

  BeantwoordenVerwijderen