zaterdag 9 november 2013

Spoorloos afl.3 Cloudbuster!Ik leefde er de hele week al naartoe! Vissen!!!
Zondagmiddag kon er een paar uurtjes gevist worden.
Het weer zou bagger worden windkracht 6 en regen. Maar (bijna) niets zou me tegenhouden, ook het weer niet.

Zondagmorgen lekker uitgeslapen en met zijn allen lekker ontbeten. Daarna de schuur in gedoken en mijn visspullen gepakt. Mijn laatste 2 korte vissessie's verliepen niet zo lekker. Vandaag met een schone lei beginnen. Ik heb een soort bijgeloof. Loopt het niet lekker dan pak ik een andere hengel en    tuig alles opnieuw op!

Hengel opgetuigd met een nieuw pennetje andere spoel met nylon en een vers haakje. De knoop (eigenlijk is het geen knoop maar een strop) controleer ik altijd. Haakje vast gemaakt aan het oog van mijn schaartje en goed aantrekken. (Haakje goed vasthouden) Pats... doet het nylon. Shit denk ik! Ok, kan gebeuren. Er wordt 10 meter nylon verwijderd van de spoel en de haak wordt er weer aangezet. Weer testen en knap doet het draad. Krijg nou wat!

Nog 1 keer zet ik de haak aan. Met een vergrootglas controleer ik de knop. Die ligt perfect!  Pats.. doet het nylon weer. Nu ben ik er klaar mee. Een nieuw spoeltje zet ik erop en dat gaat een stuk beter. Van de winter mijn spoelen maar even goed nalopen en vernieuwen.

Het loopt al tegen tweeën als ik op de plaatselijke visgronden aankom.  Onderweg zie ik nog sporen van de storm van afgelopen maandag. Bomen die uit de grond zijn gerukt en overal liggen takken. Na wat observatie kan ik geen karper ontdekken. Nou wordt dat ook een beetje lastig als er windkracht 6 over het water heen raast.

Mijn dochtertje wist wel wat papa aan het doen was.

Bij drie dukdalven worden er voerplekjes gemaakt. Misschien schuilen de karpers onder de tunnels?  Ik wil gaan vissen maar het begint te regenen. Een klein buitje hangt boven mijn hoofd en ik besluit even te schuilen in de auto. Na 10 minuten wordt het droog en er komen prachtige stapelwolken voorbij. Ik pak mijn camera en schiet een half uur lang foto's van wolkenpartijen.


Het zonnetje komt er doorheen maar het windje is dun.


Het is al tegen drieën als ik begin met vissen! De wind is nog niet afgenomen en ik sta zowat aan de kant te vliegeren. Na elke dukdalf een paar keer te hebben afgevist ruim ik rond 5 uur op.

Geen stootje gehad en geen vis gezien. Maar dat maakte me niet uit. Volgende keer weer op een andere plek proberen. Het is winter en het wordt kouder. De meeste karpervissers ruimen hun spullen op en beginnen van het voorjaar weer met vissen. Ik heb eigenlijk wel zin in de winter. Karpervissen in de winter heeft weer een heel andere sfeer en de karpers zijn prachtig van kleur. Laat de winter maar komen..

19 opmerkingen:

 1. Heerlijk verhaal Bjorn en wat is je dochter een talent!
  Leuk dat iedereen een eigen bijgeloof heeft. Ik heb van de week net mijn lijnen allemaal vervangen voor de winter. Succes met de kou

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Michael, dank je man! Leuk he, dat je kinderen ook met je hobby bezig zijn :) Bijgeloof we hebben het allemaal wel denk ik. Maar een beetje vertrouwen in het vissen is nooit weg.

   Gr. Bjorn,

   Verwijderen
 2. Prachtige foto's en een mooie tekening van je dochter. Van dit soort verslagen word ik altijd vrolijk :)

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Koen. Thanks man! Mijn dochtertje wist niet dat ik haar tekening op mijn weblog zou plaatsen! Je had haar gezicht moeten zien toen ik het haar liet bekijken. Een grijns van oor tot oor. Onbetaalbaar!

   Gr. Bjorn.

   Verwijderen
 3. Mooi verhaal Bjorn en wat een prachtige foto's. Uit alles blijkt dat je genoten hebt! Klasse van je, dat je dat lukt. Ik hoop dat ik iets meer van jou krijg….Dat je rustig de tijd neemt om foto's van de natuur te nemen. Ik beaas mijn hengels vaak thuis al om zo snel mogelijk in te liggen en geen tijd te verliezen. Volgens mij pak jij het beter aan!

  Groet, Arie Paauw

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Arie, leuk weer wat van je te horen! Ondanks de thuissituatie kan ik gelukkig nog steeds van deze momenten genieten! Zeker de laatste tijd is het "moeten" vangen helemaal weg. Het vangen komt vanzelf wel weer. Met een camera vol met leuke kiekjes ben ik tegenwoordig ook al blij. En mijn penhengel ligt net als bij jouw ook opgetuigd in de auto. Dus zoveel verschillen we ook niet :)))

   Gr. Bjorn

   Verwijderen
 4. Hoi Bjorn, vandaag ook even aan de waterkant geweest. Het windje was fris, maar de zon maakte het aangenaam. Het duurde maar een uurtje, want toen kwamen de donkere wolken boven mijn hoofd. Helaas geen vis gezien, maar wel een mooie regenboog ( geen camera bij me ;-)
  Volgende keer beter, groet Stefan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, die Steef, Kon vandaag helaas geen tijd vrijmaken, maar vanmiddag kwam inderdaad het zonnetje even lekker door en het waaide niet zo hard. De vis is even spoorloos maar we gaan binnenkort weer even met zijn tweeën op speurtocht. Gezellig! P.s cameraatje nooit vergeten he, en je profielfoto is super!

  Gr. Bjorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bjorn,

  Leuk die tekening van je dochter! en ja soms waai je bijna van de kant, maar dat hindert niets. Gewoon door buffelen. En zoals je aanhaalde: "de meeste karpervissers ruimen hun spullen op". Voor mij begint het nu pas weer. Ik denk YES! de winter. Ik ken mijn hotspots in de winter en dan is het altijd knallen. In de winter vang ik het meeste van alle seizoen bij elkaar. Leuke foto's verder!

  gr Willem

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Willem,

   Zeker door buffelen dan vangen we vanzelf wel weer wat :) Het zal in Zeeland ook wel aardig gewaaid hebben! Succes van de winter.

   Gr. Bjorn.

   Verwijderen
 7. Prachtige foto's en mooi verhaal om het vissen heen. Maar.... het wordt wel weer tijd dat je wat vangt, ook al is het buiten zijn altijd lekker, erbij vangen is toch nog beter. Succes.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wordt zeker tijd om weer een karpertje te vangen Fer! Door te weinig tijd blijf ik teveel op 1 plek hangen. Volgende keer ga ik meer plekjes afstruinen en dan moet het net weer nat worden :)

   Gr. Bjorn.

   Verwijderen
 8. Mooie foto's Bjorn,
  Ontzetten lief ook de tekening...!
  Ik ben eigenlijk gewend om m'n penhengel eind oktober zachtjes aan te verruilen voor de spinhengel,
  maar dat is echt ten onrechte als ik al die karperblogs bekijk...


  Noord Holland lijkt me trouwens echt een super pen provincie met al die prachtige sloten en vaarten..

  Veel succes met Bloggen en vissen!

  Groet,

  Rombout van Schie
  Uithoorn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Rombout, leuk dat je reageert! Ik zag dat je ook een weblog hebt over het penvissen op karper. Leuke site! Noord-Holland is inderdaad een prachtige provincie waar je mooi met je penhengel kan struinen. Maar ik denk dat iedere provincie wel zijn charme heeft. Zeker je penhengel niet opbergen van de winter maar af en toe proberen een karper te vangen. Ze zijn prachtig van kleur in de winter.

   Jij ook succes met vissen en bloggen natuurlijk.

   Gr. Bjorn.

   Verwijderen
 9. Genieten met een hoofdletter G! Doe je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Andres,

   Zo te lezen op je blog geniet ik niet alleen :)

   Gr. Bjorn.

   Verwijderen
 10. Leuk stukje, en zie een aantal mooie foto,s voorbij komen maar die tekening is het mooiste om te zien !

  Groetjes Sander

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt Sander. Naar die tekening kan ik blijven kijken :)

  Gr. Bjorn

  BeantwoordenVerwijderen