dinsdag 19 november 2013

Smaken verschillenSmaken verschillen!  En dat is maar goed ook anders werd alles wel erg saai.  De 1 gaat graag statisch vissen en de ander gaat  penvissen.


Maar af en toe wat anders doen is ook wel leuk! Op mijn vakantie in Frankrijk had ik een feederhengel meegenomen wat method feeders en wat grondvoer. Tijdens deze vakantie op de camping wat karpers gevangen en dat method feederen bleef  me fascineren.

Van de week wat aan het nadenken of ik dit ook in de polder kon gebruiken?  Dus afgelopen zondag naar de polder gereden met een afgeladen auto om een 3 tal uurtje's het method feederen uit te proberen

De opstelling.
Klokslag half 9 sta ik naast een mooie brede vaart op zoek naar plekje om mijn spullen te installeren. Vandaag niet struinen maar ik heb een karperfeederhengel bij me en die plaats ik op 2 steunen.  Ook heb ik mijn visparaplu mee om lekker uit de wind te zitten. Gelukkig vandaag staat er bijna geen wind en is het ondanks de lage temperaturen lekker weer.


Ik kijk over het water heen en plotsklaps komt er een karpertje uit het water omhoog en klapt op zijn zij.  Ik moet lachen, het was net of de karper even aan het kijken was!  Nou, ik weet al een plekje waar ik kan gaan zitten! Maar eerst wordt het grondvoer aangemaakt en daarna maak ik mijn hengels pas klaar.Half 10 en mijn hengel ligt in de steunen en ik zit op mij stoeltje. Wel een beetje onwennig want normaal staar ik naar mijn pennetje. Maar in plaats van mijn pennetje moet ik natuurlijk wel mijn top van mijn hengel in de gaten houden!  Ik staar over het water en mijn ogen vallen op een grote bellenplakkaat niet ver waar mijn method feeder ligt.  Zo, het lijkt wel of ze een bruistablet in het water hebben gegooid!
Om de 15 minuten haal ik binnen en vul de method feeder opnieuw. Ik probeer in het midden van de vaart een voerplek te creëren!  Maar ja,  ik twijfel toch wel een beetje want het is wel winter en de karpers eten      minder als in de zomer. Teveel voer is ook niet goed!  In Frankrijk had ik in de gaten dat ik meestal 10 minuten na het ingooien beet had!

Opeens zie ik de top van de hengel een beetje trillen. Ik sta gelijk weer op scherp en mijn 2 handen hangen boven mijn hengel. Dan ineens schiet de top terug en de lijn hangt slap!  Er wordt even kortsluiting gemaakt in mijn hersenen  Aanslaan of niet?  Ik kies voor het eerste en ik sla een gat in de lucht.  F#ck!!!  galmt het over het water. Had ik toch even moeten wachten met aanslaan?  Vol adrenaline wordt de method feeder weer gevuld en op de zelfde plek gegooid.  Maar zal ik met dat gooien de karpers niet verjagen?  Of zal het ze juist aantrekken? 

De top wordt nauwlettend in de gaten gehouden en na 5 minuten zie ik het topje zachtjes trillen. Ze zitten aan de method feeder te rommelen schiet er door mijn hoofd!  Dan zie ik het topje heel langzaam buigen en weer terugkomen. Ik sta voor de hengel voorovergebogen  en dan gaat de top krom!. Ik sla aan en dril de vis maar het is niet de grote karper die ik een uurtje geleden zag bellenblazen. Toch blij kijk ik naar de karper op de kant. Het haakje zit mooi in de onderlip en ik wip hem er zo uit.


Even samen op de foto en dan mag ie weer zwemmen!  Ik gooi nog een paar keer in maar krijg geen beet meer!  Rond half 1 besluit ik op te ruimen en naar huis toe te gaan. Toch wat actie gehad met de method feeder!  Misschien zal het in de zomer beter werken als de karpers meer azen. Volgende keer weer met het pennetje struinen. Het bloed kruipt...
11 opmerkingen:

 1. Leuk werk Björn! Is echt de 'methode' in de winter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Andres. Ik hoop het! De "testsessie" lukte redelijk.

   Gr. Björn.

   Verwijderen
 2. Het fanatisme spat er weer van af. Leuk om te lezen en goed dat je winst boekte met het toch-wel-proberen-van-iets-nieuws op die wateren. Het doet me toch altijd een beetje denken aan de lift method als ik de top van die feederhengel lichtgebogen op de steun zie liggen.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Michael. Ik probeer mensen wel eens uit te leggen hoe spannend en leuk vissen kan zijn! Maar aan niet vissers is dat verspilde energie :)) Ik had na die karper eigenlijk nog meer beten verwacht. Maar het begin is er :)

   Gr. bjorn.

   Verwijderen
 3. Leuk Bjorn! Nieuwe, andere, vismethodes toepassen verrijken je visserij. Wil je de winter door feederen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Boudewijn. Ik vond het ook erg leerzaam! Ga zeker door van de winter. Kan het mooi combineren met het penvissen. En struinen met de feederhengel kan ook :) Ben ook benieuwd wat ik kan vangen.

  Gr. Bjorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan jou manier van diversiteit in het karpervissen wel waarderen !
  Ga zo door.

  Groetjes Sander

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Sander. Het vissen wordt er nog leuker door.

   Gr. Bjorn

   Verwijderen
 6. Mooi man, op een andere manier gevist en deze keer wel een karper op het droge. Zelf vorig jaar en zeker in het verleden geregeld met de winkle picker gevist en dan met name op brasem. Vind dit nog steeds een leuke visserij want jij bepaald of je op tijd aan slaat en vangt of niet. De vraag net zoals jij het beschrijft is wanneer je moet aanslaan da's het spannende van deze manier van vissen. Na dit verhaal begint deze visserij ook weer bij te kriebelen, maar ja 'if I only had time'.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Fer,

  Met de winkle picker vissen is inderdaad ook erg leuk! Doe het af en toe in de zomer. Lekker grote voorns en brasem vangen. Tijd komen we allemaal te kort denk ik! Ik wil nog zoveel dingen doen. Heb wel een lijstje gemaakt. Kan het Method feederen alvast doorstrepen :)))

  Gr. bjorn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. افضل شركة تنظيف بالقطيف تقدم خدمات نظافة متكاملة علي اعلي مستوي بدقة وجودة ومواصفات قياسية واسعار تنافسية فتعد الشركة الاولي بالقطيف لتقديم خدماتالتنظيف بجودة وسعر مثالييينفهي خير مثال لراغبي الحصول علي نظافة شاملة مع التعقيم وباسعار مناسبة

  شركة تنظيف بالقطيف
  شركة تنظيف منازل بالقطيف

  ______________________________________________________________________________________________________________________


  شركة كشف تسربات المياه بالقطيف
  شركة تنظيف مجالس بالقطيف
  شركة تنظيف خزانات بالقطيف
  شركة شفط بيارات بالقطيف

  BeantwoordenVerwijderen