zondag 23 maart 2014

Heimelijke genoegens!!


Zondagmorgen en ik ben klaar wakker als ik op de wekker kijk!  6.30 uur geeft ie aan. Door een spleet in de gordijnen zie ik dat het bijna licht begint te worden. Een kort vissessie zit in de planning vandaag. Wilde eigenlijk wat later vissen maar ik nu toch wakker ben!

Ik pak stilletjes mijn mobiele telefoon van het nachtkastje en op mijn tenen loop ik naar de badkamer waar ik de avond van tevoren mijn kleren had klaargelegd. Sluip naar beneden en na 3 kadetjes en 2 bakken koffie stap ik in de auto en vertrek naar de polder!


"Waar zal ik gaan vissen vandaag" spookt er door mijn hoofd!  Zal ik op safe spelen en mijn winterstekken afvissen of ga ik op zoek naar nieuwe stekken? Nou is vissen voor mij meer dan vangen dus ik ga voor het laatste. Een aantal kilometers verderop  ligt een mooie vaart met een paar brede duikers weet ik mij nog te herinneren. Vorig jaar heb ik hier karpers zien paaien!  Maar ja dat hoeft niks te zeggen.

Een kwartier later arriveer ik op de stek. Ik kan mijn auto mooi op een bruggetje kwijt!  Vier duikers in een straal van 100 meter!  Perfect!!
Nadat ik de 4 duikers voorgevoerd heb met een mix van mais,hennep,gemalen hennep en hennep olie zit ik te vissen bij duiker 1.

Als haakaas gebruik ik een maiskorrel en een imitatie made.

Lijkt echt op een made.Aaspresentatie.

Het zonnetje komt dunnetjes door de wolken heen maar aan de horizon is het nog aardig grijs en ik hoop dat het droog blijft!  Het eerste uur gebeurd er niets en hop ik van duiker naar duiker.  Mijn geweten begint een beetje te knagen en ik wil misschien het laatste uurtje nog even op een bekend winterstekkie vissen.  Dan plotseling vlak naast de duiker zie ik een bosje rietstengels hevig bewegen en staat alles weer op scherp!  "karper" galmt er door mijn hoofd!!


Ik houd het pennetje nauwlettend in de gaten en na een minuutje of 10 zakt hij langzaam de diepte in!
 "ZWEEP" ik sla aan en mijn hengel buigt krom!!  Ik schrik een beetje wat de karper voelt voor hier wel aardig aan.

"Tik,tik,tik,tik,tik  tiktiktiktiktiktiktiktik"  Mijn reel start langzaam maar draait nu volle toeren! Gelukkig vlucht de karper van de duiker af en kan ik hem in de open vaart rustig uitdrillen en na enkele minuten glijd er een prachtige schub het net in.

Genieten!!

Na het onthaken en wat foto's maken zet ik de karper netjes weer terug.  Zo,dat voelt lekker.  Erg lekker!!!

Ik maak nog wat foto's van de omgeving en begin langzaam met opruimen  Mijn vriendin en kinderen hebben vanmiddag nog een verrassing voor mij want morgen ben ik jarig. Maar mijn eerste cadeautje heb ik al gekregen!

16 opmerkingen:

 1. Goed bezig Bjorn en mooi vis, zelf twijfelde ik op te gaan.
  Maar je ziet het als je thuis zit vang je niets.
  Misschien krijg je voor je verjaardag een zeemeermin(hahah0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Machiel,

   Die zeemeermin heb ik15 jaar geleden al aan de haak geslagen :) En bij twijfel altijd gaan anders krijg je spijt.

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd met je verjaardag morgen Bjorn.
  Leuk dat je op avontuur bent geweest en dan nog vangen is altijd prettig. Wat een Rascal die vis. Werkelijk prachtig. Al die littekens en de rafelige staart. Arrr het lijkt wel een piraat. mooi.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Michael! Was zeker een mooie getekende karper! Jammer dat je niet kan bepalen hoe oud zo'n beessie is. Heeft denk ik wel wat meegemaakt.

   Verwijderen
 3. Nog vele ( vis ) jaren ;-)
  Gefeliciteerd en groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Congratz met de vis en een jaartje erbij. Karakter vis, zit goed in zijn vel en toch behoorlijke geraspte staart. 1e foto is trouwens prachtig! Waarom voer je geen maden, maar vis je er wel mee?

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanx Fer! Over je vraag, ik vis vaker met combi's. b.v. maiskorrel met een wurm, maiskorrel met een miniboillie of zoals hier een miaskorrel met een made! Ik had voorgevoerd met mais en probeer met de made meer op te vallen op de voerplek zodat de karper deze sneller eruit pikt. Probeer wel altijd voer en aas op elkaar in te stemmen. De nepmade is trouwens drijvend en compenseerd het gewicht van de haak en maiskorrel. Zoals je weet is de bodem in de polder aardig modderig en de haak met het aas zweeft op de bodem.

   Verwijderen
 5. Heb met je blog weer lekker meegevist. Wat je soms in je ooghoeken ziet, kan goud waard zijn!
  Goed om nieuwe visgronden te doorgronden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bjorn, nog van harte met weer een jaartje erbij. Heb je goed gevierd voor jezelf in de ochtend alleen al! Lekker bezig man!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog gefeliciteerd Björn! Je hebt een prachtig cadeau gevangen :)

  'k Heb zelf ook nog wat nepmaden ergens. Toch maar weer eens gebruiken... als ik ze kan vinden...

  Gr Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Koen! Zulke kadootjes vang ik niet vaak! Je nepmaden kunnen niet ver zijn :) Ik ga ze ook vaker inzetten, ze bevallen me goed.

   Verwijderen