donderdag 10 april 2014

Carp on the move!


"Carp on the move!" Maar eigenlijk is het "Vissers on the move". Vanavond 3 uurtjes vissen met BFF Stefan!  Gewoon even lekker de polder in en kijken of we de karpers kunnen vinden!


We hadden allebei al een tijdje niet gevist en hadden geen idee wat er zich allemaal in de polder afspeelt!

Op stek 1 aangekomen zagen we wat modderwolken en wat kringen. Maar nadat we de hengels hadden opgetuigd en we wilden gaan vissen was alles weer "stil"


Toch iets te veel herrie gemaakt en zo zie je maar weer dat je je aan de waterkant rustig moet gedragen.  Ik sla nog 2 karpertje's mis en na een klein half uurtje attendeert Stefan mij erop dat we gaan verkassen!

Een uur lang zoeken we naar karper maar vinden niets!

We komen bij de laatste vaart aan en hebben nog 1,5 uur aan daglicht. Ook hier sluipen we voorzichtig langs het water en zien drie karpers azen. Ik twijfel of ik terug naar de auto ga om mijn camera te halen of om gelijk mijn hengel op te tuigen en te gaan vissen. Ik kies voor het laatste en als we bij de stek terugkomen zijn de karpers weg!

"Krijg nou wat" dit is toch niet te geloven!  We besluiten ons te splitsen!  Stefan loopt de ene kant van de vaart af en ik neem de andere kant voor mijn rekening.

Even laat ik mijn  pennetje bij wat rietstengels in het water zakken maar als mijn ogen over het water zoeken zie ik een karper tegen de oever aan azen!  Ik zak zachtjes door mijn knieën en haal de lijn binnen!3 maiskorrels schuif ik over de haak. Ik gooi mijn tuigje in het gras aan de overkant, precies ten hoogte van de karper! Nu maar hopen dat ik niet vast kom te zitten! Ik pak mijn nylon lijn tussen mijn vingers en geef een klein rukje. Zachtjes  plopt het pennetje te water. Hij ligt echt perfect en de karper aast er een 20 centimeter vanaf. Mijn pennetje begint te waggelen als de karper dichterbij komt en mijn hart klopt in mijn keel!

Mijn concentratie wordt verstoord door een fluitje!  Stefan staat te fluiten en staat een karper te drillen.
"Shit" niet nu denk ik bij mijn eigen!  De oever is hier aardig steil en als we met zijn tweeën zijn helpen we elkaar met landen. Ik twijfel en zie nog steeds mijn pennetje heen en weer gaan. Ik sla aan maar haak niets en loop snel naar Stefan. Die heeft ondertussen de karper al geland! Sorrie man, zeg ik!  Had ook even beet en was van de wereld!  Dat dacht ik al, zei Stefan.  We bewonderen de mooie polderschub ik neem wat foto's.

"Polderfluiter"

 Nadat de karper is teruggezet door Stefan loop ik weer terug naar mijn stek. Tot mijn verbazing zie ik dezelfde karper weer tegen de oever aan azen. Voorzichtig werp ik mijn pennetje naast de karper! Hij schrikt gelukkig niet!  Zal ik een herkansing krijgen?  Het duurt zeker 10 minuten voordat de karper de maiskorrels gevonden heeft. Het pennetje waggelt heen en weer en schiet dan weg! Ik ben er als de kippen bij en zet de haak. Het is een kleintje en nu mag ik fluiten. Stefan komt al lachend aangelopen en schept de karper.


We vissen nog door tot het donker wordt maar vangen niets meer!  Volgende keer gaat de vliegenhengel mee! De polder leeft!!!16 opmerkingen:

 1. Lekker hoor, het was een mooie rustige avond maar wel lekker veel leven. Altijd fijn om die polderknollen te vangen.

  Grtx, FER

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was zeker een mooie avond met weinig wind Fer! En die polderknollen, het blijft leuk vangen :)

   Verwijderen
 2. Idd, het is weer voorjaar, het fluiten kan weer beginnen ;-) ,
  ze zijn al weer mooi van kleur (de karpers van oranje :-).
  Wordt vast weer een mooi jaar, ben benieuwd wat je met de vliegenhengel er uit weet te halen,
  groeten Stefan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Steef,
   " De karpers van Oranje" een mooie titel voor het vissen op Koningsdag :) Was weer een lekker avondje "uit". Dat smaakt naar meer! De vliegenhengel gaat de volgende keer mee. Wel een beetje afstand houden want dat moet ik nog leren :)

   Verwijderen
 3. Mooie vissen.
  Ik ben nu voor het eerst bezig met de pen op karper.
  Maar tot op heden niets.
  Wat gebruiken jullie als aas.
  Gewoon maïs.
  Vanavond wat smack gebruikt en daar wat gesabbel aan gehad maar iet van karper.

  Grt
  Age

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Age,

   Bedankt! Maïs uit blik! Het klinkt afgezaagd maar als je weet hoeveel karpers er ik mee gevangen heb! Een prima aas om instant mee te vissen. Je zou het nog wat aantrekkelijker kunnen maken om er (als je het als lokvoer gebruikt) wat hennep doorheen te doen. Of verkruimelde boillies ! Als je de karper ziet azen is een pluk brood een echte killer. Vergeet de worm niet i.c.m een maïskorrel. Of maden! Maar het belangrijkste is dat je weet dat er karpers aanwezig zijn. Succes met penvissen en ik hoor het wel of je wat gevangen hebt.

   Verwijderen
 4. Leuk verslag Björn. Heerlijk om zelf te vissen en waar nodig elkaar te helpen. Jij hebt je herkansing weer goed gebruikt en volgens mij verruimt het centrepin- en vliegvissen jouw visplezier enorm. Mooi om te lezen.

  Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt Michael. Elkaar gewoon helpen met vissen. " samen uit, samen thuis" Gelukkig kan ik nog steeds veel plezier beleven met vissen. En inderdaad met het vliegvissen erbij wordt steeds leuker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Björn,

  Lekker gevist en mooie foto's ook! Ben benieuwd naar je avonturen met de vliegenhengel!

  Groet,

  Koen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Koen,

   Bedankt weer! Met de vliegenhengel ben ik gisteravond op pad geweest. O,o,o wat was dit leuk en verslavend! Verslag volgt nog.

   Verwijderen
 7. Bjorn
  De eerste twee karpers zijn binnen.
  En gewoon op maïs.
  Ik heb gevoerd met hennep.
  E n ben op een stek gegaan waar ik zeker karper kon vinden.
  Niet echt de stek die ik wilde, had liever wat polder water gehad.
  Maar het leek mij het beste eerst maar eens het gevoel te krijgen van karpr aan de hengel.
  En of de penmontage ook echt zijn werk doet.
  In ieder geval bedankt voor je antwoord, het werkt.
  Grt
  Age

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Age,

   Het hoeft niet altijd zo moeilijk of duur te zijn :) Je hebt in ieder geval je bevestiging gehad dat het werkt!
   Misschien moet je straks als de karpers gaan paaien even gaan observeren bij jouw in de polder. Krijg je wel een idee waar de karpers zitten en misschien ophouden. (werkte bij mij altijd goed) . En de grote van de vissen is voor mij niet zo belangrijk. Gewoon lekker genieten van het vissen. Maar dit zit bij jouw wel goed denk ik!

   Gr., Björn

   Verwijderen
 8. Ze waren niet echt groot maar ik ben er blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die laatste zin klopt als een bus! Lekker gevist heren!

  BeantwoordenVerwijderen