zondag 4 november 2012

Winterpenperikelen, "Skyfall"“Skyfall”

Skyfall de titel van de nieuwe James Bond film die deze week in première ging. Ik had van de week mijn eigen Skyfall. Ik viel van de aanhangwagen af en kwam ongelukkig ten val.


 Dacht eerst het valt wel mee en werkte de dag door. De volgende morgen werd ik wakker en kon mijn “dril” arm bijna niet meer bewegen, ziek gemeld op mijn werk en de huisarts maar even gebeld. Via de huisarts naar het ziekenhuis om wat foto’s van mijn arm en schouder te laten maken. Ik moest 3 dagen wachten op de uitslag, en kon de dagen dat ik thuis was wat besteden aan mijn weblog. Maar dat valt niet mee als je alles met 1 arm moet doen.

 Goed nieuws uit het ziekenhuis niets gebroken, maar ze zagen wel wat ongeregeldheden en stuurden mij door naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in schouder en arm klachten, Na een intakegesprek concludeerde de fysiotherapeut dat er een rib is verschoven. Ik heb goed en slecht nieuws zegt hij. Het goede nieuws is dat ik je kunt helpen en het slechte nieuws is dat het erg pijnlijk gaat worden. Nou daar heeft hij woord aan gehouden. De O zo vriendelijke mijnheer veranderde in Dr. Evil.  Binnensmonds vloekend heb ik die tent verlaten, en moet er de volgende 4 weken nog terug komen. Even doorbijten dan maar.

 Het is vrijdag en ik wil, nee ik moet zondag vissen. Ik heb eigenlijk nooit karper in de winter gevist, en ik heb me eigen een doel gesteld dat ik deze winter wil doorvissen. Althans het weer moet een klein beetje mee zitten. Ik ben nieuwsgierig wat ik in de winter vang aan karper. Het zullen korte sessies worden van 2 tot 3 uur.

 Zondagmiddag 12.30 uur heb mijn spullen in de auto gegooid en rij richting de Beemster. Ik heb zaterdagavond al wat plekjes zitten zoeken m.b.v. Google satelliet en heb ongeveer wel een idee waar ik wil gaan vissen. De plek is een kruispunt waar aan beide kanten van de weg brede buizen uitkomen. Perfect kan ik op 4 punten een voerplekje maken.

 Gewapend met een 1,5 ponds hengel een blik mais,  schepnet en een onthakingsmat loop ik naar de buizen. Ik heb net al wat voorgevoerd en toen pas mijn hengel klaargemaakt. Ik heb eigenlijk nooit gevist in de winter, in de zomer kan je hier de karpers goed opsporen maar nu zie ik helemaal geen activiteit, dus ik moet ze opzoeken.

 Ik had van de week wat dobbertjes besteld bij dobberrob en ik ben er nu 1 aan het uittesten. Het pennetje staat net een cm boven het water en een halve meter in de buis. Na 2 uur afwisselend de buizen te hebben afgevist begint het te regenen. Ik had gisteravond op buienradar gekeken en het zou s’middags droog blijven met een zonnetje mooi niet. Ik ga verkassen stap in de auto en wil het nog even proberen op een van mijn betere zomerstekken.

 Daar aangekomen komt de regen met bakken uit de lucht, maar ik heb geen regenpak of paraplu meegenomen. Ik blijf doorvissen want mijn honger is nog niet gestild, dan begint het keihard te onweren en sta ik met een 4 meter hengel midden in de polder. Gauw alles opgeruimd en in de auto gegooid. Dan maar naar huis toe jammer een slecht begin van het wintervissen, maar blanken hoort daar ook bij. Morgen weer naar de fysiotherapeut, dat wordt weer lachen…..au.

4 opmerkingen:

 1. Ik hoop dat we er dit jaar niet veel verliezen door een te strenge winter.
  En ik ben benieuwd naar de eerste foto's van de winter karpers.
  Succes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, vismaat Steef, bedankt voor je reactie. Niet te hopen dat we een strenge winter krijgen, ik had het idee dat het dit jaar wel wat minder was met de karpers. Haal je hengels maar uit het vet en leg je thermogoed maar klaar, we gaan knallen van de winter. Ik spreek je. Groet, Bjorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bikkel hoor Bjorn! Toch had het met je 'fall' een stuk slechter kunnen aflopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad Boudewijn ik heb een beetje "mazzel" gehad. Ze moeten de boel effe rechtzetten en dan komt het weer goed. Was eigenlijk wel een beetje blij dat ik zondag niets gevangen had, ik zal dan met links moeten drillen (ben rechts). Ik zag dat je mijn weblog had toegevoegd aan je lijst met blogs, bedankt super. Groet, Bjorn.

  BeantwoordenVerwijderen